Werkwijze

Betrokkenheid in ieder project vinden wij ontzettend belangrijk. Vooraf aan de inspectie worden de inspectiewerkzaamheden en inspectiedata verder bepaald.
Daarin nemen wij ook eventuele wensen vanuit de opdrachtgever mee.

Een inspectie bestaat uit maximaal drie onderdelen:

  • Visuele controle van het installatieschema en relevante documenten;
  • Inspectie tijdens het installeren (bouwinspectie);
  • Inspectie voor het in gebruik stellen (opleveringsinspectie).

Elektrische schema’s en andere relevante documenten worden tijdens de inspectie gecontroleerd op aanwezigheid, ook wordt gekeurd op de inhoud van deze documenten.
Zo worden onder andere het ontwerp van het PV-systeem, offerte’s en ook de opbrengstberekening gecontroleerd. Binnen twee weken na de inspectie zal er een rapport worden geleverd.

Over Brandenburg PV inspecties

WERKWIJZE_tegel1

Toegepaste meetapparatuur

WERKWIJZE_tegel2

Certificering

WERKWIJZE_tegel3

Brandenburg PV inspecties heeft volledige focus op het inspecteren van PV-systemen. Dit is onze kernactiviteit. Om de hoogste kwaliteit aan diensten te kunnen leveren werken wij nauw samen met een aantal vaste en gespecialiseerde partners binnen de branch. Wij geloven in specialisme daar te laten waar het hoort. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met gespecialiseerde partners voor EL en Flash test. Wij nemen een coördinerende en adviserende rol aan voor deze activiteit.

Ook werken wij samen met partners die elk specialist zijn in hun vakgebied, denk daarbij aan bliksembeveiliging, verdeelinrichtingen, thermografie, enzovoort.
Brandenburg PV inspecties blijft daarin altijd eindverantwoordelijk voor de inspectie.

Om goed te kunnen oordelen over de kwaliteit van de installatie is het belangrijk dat er zoveel mogelijk metingen uitgevoerd worden. Daarom kunt u van ons verwachten dat we bij een opleveringsinspectie alles doormeten wat praktisch haalbaar is.

Wij hebben ons gespecialiseerd in deze metingen en zijn in het bezit van alle certificeringen en meetapparatuur om deze te kunnen uitvoeren. Door middel van een uitgebreide checklist voeren wij de visuele inspecties uit. Daarbij wordt er onder meer gelet op de wijze van aanleg en op belangrijke details zoals bijvoorbeeld het toepassen van hetzelfde merk DC-stekers door het gehele systeem. Aanvullend op de visuele inspectie en metingen en beproevingen voeren wij standaard een thermografisch onderzoek uit.

Onze ervaring leert dat zelfs met alle juiste waarden in plaats er in voorkomende gevallen nog steeds sprake kan zijn van afwijkende temperaturen.
Daarmee is thermografie een sterke, aanvullende methode voor onze inspecties en maken we het onzichtbare zichtbaar.

Brandenburg PV inspecties garandeert het volgende:

  • Een professionele werkhouding in het veld en daarbuiten;
  • Vakbekwame en volledig gecertificeerde inspecteurs met jarenlange ervaring binnen de PV;
  • Professionele en gekalibreerde meetapparatuur dat voldoet aan de NEN-EN-IEC 61557 reeks;
  • In het bezit van alle relevante normen;
  • Een integere en betrouwbare samenwerking.